Han sa att han själv uppmanar alla att äta mindre kött

Gjorde en utflykt till Magda gård idag. Christer och Eva som driver gården satsar på ekologisk djurhållning, loppis, butik och krog. 
Christer kör en kovandring varje dag klockan 14 och då berättar han lite om rödkullorna och hur djuren får vara ute året om. De slaktar cirka 40 djur om året och har totalt cirka 110 djur. Småskaligt jämfört med hur det kan se ut hos storproducenter. Och kalvarna får dia så länge de vill. Mjölkproduktion sysslar han inte med alls. 
Jag berättade att jag inte ätit kött på nästan 25 år men att jag kan respektera ett sådant här mer värdigt sätt att ha djur på. Han sa att han själv uppmanar alla att äta mindre kött och var helt för idén med exempelvis köttfri måndag. Av både etiska och klimatmässiga skäl. Flera av de anställda i kaféet var vegetarianer och veganer. 
Hans köttkritiska inställning hade han enligt egen utsago fått ta emot en del misstänksamhet för inom bondebranschen, som ofta är inställda på att i alla lägen maxa produktionen, som han sa. 
Respekt till Christer!
Besök Magda nästa gång ni är i västra Sörmland. 
På menyn fanns både en helt vegansk böngryta, vegetarisk lasagne och fetaostpaj. För köttisar spaghetti bolognese på ekologisk ko från den egna gården. Hela stället är ytterst vackert. 
##
Det blev lite spring på eftermiddagen idag också.

Tog den där rackarn idag igen och herreminje vad det sög. S V I N J O B B I G T #torplife #löpning #springaigrustag

A post shared by Andreas Jennische (@a_jennische) onPS
Jag finns också på
Snapchat och Twitter: a_jennische